Products

Solutions

Resources

Partners

Community

About

New Community Website

Ordinarily, you'd be at the right spot, but we've recently launched a brand new community website... For the community, by the community.

Yay... Take Me to the Community!

The Community Blog is a personal opinion of community members and by no means the official standpoint of DNN Corp or DNN Platform. This is a place to express personal thoughts about DNNPlatform, the community and its ecosystem. Do you have useful information that you would like to share with the DNN Community in a featured article or blog? If so, please contact .

The use of the Community Blog is covered by our Community Blog Guidelines - please read before commenting or posting.


DNN Platform: een terugblik op 2018

Reviw DNNPlatform in 2018 Dit is een vertaling van de blog van Mitch Sellers van 15 december 2018

Het is geen verrassing om te stellen dat 2018 het meest opwindende jaar tot nu toe voor het DNN-platform is geweest. Veel van de aandacht en het werk gebeurde echter achter de schermen, dus de meesten van jullie zullen zich er misschien niet bewust zijn van al hetgeen gedaan en bereikt is.

Laat me proberen samen te vatten wat er zoal dit jaar achter de schermen plaatsvond.

De DNN Community neemt het heft in handen

Toen ESW Capital het bedrijf DNNCorp veertien maanden geleden overnam, creëerde dat een kans om de manier waarop dingen tot dan toe door DNNCorp werden gedaan, structureel te wijzigen. Eerder hadden de commerciële behoeften van DNNCorp de ontwikkeling van het open source platform bepaald, de invloed van de community was minimaal geworden. In de nieuwe opzet bepaalt de community (van gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven die DNN Open Source ondersteunen) de ontwikkeling van DNNPlatform. Deze wijziging is zeer omvangrijk en vertegenwoordigt de grootste verandering voor DNN in een decennium.

En deze verandering werkt.

Dit jaar hebben we de DNN Technology Advisory Group (TAG) gevormd. De TAG is de vertegenwoordiging van de community en dient om het open source project vooruit te helpen. Deze groep heeft de volledige ondersteuning van DNNCorp/ESW en omvat zevenentwintig DNN-communityleden (veel oudgedienden) die zich inzetten voor het succes van het open source project. De groep komt wekelijks (digitaal) bijeen, de verslaglegging is voor iedereen beschikbaar.

Een paar van de belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar.

DNN Project Management

Een van de eerste taken was om het volledige softwareprojectbeheer onder verantwoordelijkheid van de community te brengen. Dit omvat het beheer van alle pull-requests, het builden van Release Candidate en Production Releases en het beschikbaar maken van die releases voor de hele community. Om dit te mogelijk te maken hebben we een reeks openbare standaards ontwikkeld voor het beoordelen en verwerken van bijdragen van de community. Ook het build- en releaseproces is van A tot Z volledig opnieuw opgezet.

Sinds deze nieuwe processen en richtlijnen zijn ontwikkeld en ingevoerd, hebben we meer dan 350 pull requests verwerkt en twee releases voor productiename voltooid: DNN-versies 9.2.1 en 9.2.2. Deze laatste versie werd volledig geproduceerd met de middelen die de .NET Foundation beschikbaar heeft gesteld.

Het managen en coördineren van alle werkzaamheden vereist het gebruik van modern gereedschap. We werken volledig met de Azure DevOps tools en best practises voor continue integratie. Oliver Hine verdient een aparte vermelding voor het realiseren van de volledige productiestraat hiervoor.

Voorbereiding op groei

Veiligheid komt op de eerste plaats

Voor ons allemaal is de veiligheid (security) van de code, het platform en de gegevens een topprioriteit voor de meerderheid van de community. Dit betekent dat beveiligingsproblemen, vragen en Pull Request hierover altijd aan de top van de ToDO lijst worden geplaatst. We hebben ons best gedaan om het bestaande securityteam uit te breiden om deze meldingen zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Dit securityteam bestaat nu uit een vertegenwoordiger uit de community: – Mitch Sellers – and vertegenwoordigers van DNN Software/ESW. Het securityteam is direct bereikbaar via een specifiek e-mailadres.

Bijwerken en moderniseren van de bibliotheken en algemene Resources

We erkennen dat de bibliotheken, algemene resources en documentatie gemoderniseerd en bijgewerkt moeten worden. Dit is een omvangrijke taak van meer dan vijfhonderd manuren. Dit werk is in gang gezet en vordert goed.

Development roadmap en .NET Core

Wij zijn er allemaal van overtuigd dat DNN veel baat bij zou hebben als het project zou worden gemigreerd naar het .Net Core-ontwikkelplatform. Maar dat is geen simpele taak. Een paar maanden geleden hebben we eenstappenplan ontwikkeld om dat voor elkaar te krijgen - een kritisch pad voor de migratie. Daarna hebben we uitgebreid gesproken met Microsoft. Microsoft heeft immers belang bij het succes van DNN, de toegenomen acceptatie van .NET Core en bovendien investeren ze fors in open-source projecten. Dit maakt Microsoft een ideale partner om ons te helpen dit DNN naar het volgende (.Net Core) niveau te brengen.

Ook jij kan een rol spelen!

We hebben in het afgelopen jaar grote stappen gemaakt, maar we willen nog grotere stappen nemen in het komende jaar. En jij kunt, als je dat wilt, daarin een rol spelen. In aanvulling op de TAG zijn er 3 officiële Advisory Groups die samenwerken om DNN vooruit te helpen:

Ieder van deze groepen kan een extra hand gebruiken, alle bijdragen zijn welkom. Of het nu 5 minuten per maand is of een meerdere uren per dag: voor alles is ruimte.

Voorwaarts naar 2019

Het is een enerverende tijd om bij DNN betrokken te zijn. Vergeet ook niet dat er al twee grote DNN community evenementen zijn gepland voor 2019 - één in de VS en de andere in Europa. DNN Summit vindt plaats van 19 t/m 23 februari in Denver, Colorado, met workshops, trainingen en tal van informatieve sessies. U kunt alle informatie vinden op de DNN Summit-website . En net aangekondigd voor 6 tot en met 9 juni, vindt DNN-Connect 2019 plaats in Champery, Zwitserland. Meer informatie en aankondigingen zullen binnenkort verschijnen en je kunt de details hier zien.

Beide evenementen zijn geweldige mogelijkheden om andere ontwikkelaars en communityleden te ontmoeten en te leren hoe je deel kunt uitmaken van het DNNPlatform. Je kunt niet alleen meer leren over DNN, maar je kunt ook een aantal van de meest toegewijde open source-ontwikkelaars ontmoeten die je ooit kunt tegenkomen en uit de eerste hand verhalen horen over de zaken die we samen aan het realiseren zijn.

We komen van ver, hebben een lange weg afgelegd en zien nog een hele weg voor ons, maar de toekomst ziet er zonnig uit, iedereen kan de vruchten plukken van al het werk dat er verricht is. Ik (Mitch Sellers) kan niet wachten om het volgende hoofdstuk van het DNN boek samen met jou te schrijven!

Dank voor het lezen!

Comments

There are currently no comments, be the first to post one.

Comment Form

Only registered users may post comments.

NewsArchives


Aderson Oliveira (22)
Alec Whittington (11)
Alessandra Daniels (3)
Alex Shirley (10)
Andrew Hoefling (3)
Andrew Nurse (30)
Andy Tryba (1)
Anthony Glenwright (5)
Antonio Chagoury (28)
Ash Prasad (37)
Ben Schmidt (1)
Benjamin Hermann (25)
Benoit Sarton (9)
Beth Firebaugh (12)
Bill Walker (36)
Bob Kruger (5)
Bogdan Litescu (1)
Brian Dukes (2)
Brice Snow (1)
Bruce Chapman (20)
Bryan Andrews (1)
cathal connolly (55)
Charles Nurse (163)
Chris Hammond (213)
Chris Paterra (55)
Clint Patterson (108)
Cuong Dang (21)
Daniel Bartholomew (2)
Daniel Mettler (181)
Daniel Valadas (48)
Dave Buckner (2)
David Poindexter (12)
David Rodriguez (3)
Dennis Shiao (1)
Doug Howell (11)
Erik van Ballegoij (30)
Ernst Peter Tamminga (80)
Francisco Perez Andres (17)
Geoff Barlow (12)
George Alatrash (12)
Gifford Watkins (3)
Gilles Le Pigocher (3)
Ian Robinson (7)
Israel Martinez (17)
Jan Blomquist (2)
Jan Jonas (3)
Jaspreet Bhatia (1)
Jenni Merrifield (6)
Joe Brinkman (274)
John Mitchell (1)
Jon Henning (14)
Jonathan Sheely (4)
Jordan Coopersmith (1)
Joseph Craig (2)
Kan Ma (1)
Keivan Beigi (3)
Kelly Ford (4)
Ken Grierson (10)
Kevin Schreiner (6)
Leigh Pointer (31)
Lorraine Young (60)
Malik Khan (1)
Matt Rutledge (2)
Matthias Schlomann (16)
Mauricio Márquez (5)
Michael Doxsey (7)
Michael Tobisch (3)
Michael Washington (202)
Miguel Gatmaytan (3)
Mike Horton (19)
Mitchel Sellers (40)
Nathan Rover (3)
Navin V Nagiah (14)
Néstor Sánchez (31)
Nik Kalyani (14)
Oliver Hine (1)
Patricio F. Salinas (1)
Patrick Ryan (1)
Peter Donker (54)
Philip Beadle (135)
Philipp Becker (4)
Richard Dumas (22)
Robert J Collins (5)
Roger Selwyn (8)
Ruben Lopez (1)
Ryan Martinez (1)
Sacha Trauwaen (1)
Salar Golestanian (4)
Sanjay Mehrotra (9)
Scott McCulloch (1)
Scott Schlesier (11)
Scott Wilkinson (3)
Scott Willhite (97)
Sebastian Leupold (80)
Shaun Walker (237)
Shawn Mehaffie (17)
Stefan Cullmann (12)
Stefan Kamphuis (12)
Steve Fabian (31)
Steven Fisher (1)
Tony Henrich (3)
Torsten Weggen (3)
Tycho de Waard (4)
Vicenç Masanas (27)
Vincent Nguyen (3)
Vitaly Kozadayev (6)
Will Morgenweck (40)
Will Strohl (180)
William Severance (5)
What is Liquid Content?
Find Out
What is Liquid Content?
Find Out
What is Liquid Content?
Find Out